Min egen fødselsdag giver anledning til at afprøve ting, som jeg ellers ikke får leget med normalt, når jeg laver kager og denne gang heller ingen undtagelse. :-D
Jeg har for et halvt år siden, købt en onlay "form", som jeg ikke havde haft chancen for at afprøve, og da kollegerne forlanger kage, når man fylder år, så var det jo ligetil - troede jeg :-D
Den fine kant er lavet med onlay-formen og man skal lige fange ideen, så fungere det faktisk ret godt og resultatet kan komme til at ligne en million. Men liiiiige det der med at komme igang og få det til at fungere, tog lidt længere tid end jeg regnede med.
5 timer tog det at beklæde en 30 cm i diameter-rund kage. Der blev ialt brugt 8 gange onlay og den 1 tog 2 timer, før jeg fattede konceptet og fik det til at virke :-D
I det hele taget var denne kage et eksperiment. Den er overtrukket med odenses hvide overtræksmarcipan. Fondanten på onlayen og rosen er sweet art og rosen var også en øve-rose til en senere kage.
Helt okay resultat, hvis jeg skal sige det selv ;-)
Kagen bragte lykke på kontoret og jeg fik kun et ganske lille stykke med hjem igen :-D
Bunde: alm. lyse lagekagebunde
Fyld: Rabarbermousse, hyldeblomstmousse med hele jordbær
Opsmørring: hvid chokoladeganache
Læring: Masser af nye ting: Marcipan - tjek - det er faktisk ret nemt. Chokoladeganache - tjek - nemt og meget velsmagende. Onlay - tjek - dem tror jeg skal have nogle flere af. Man kan lave noget ret godt effekter på kagen :-) Alt i alt en ret vellykkede kage, som ud over at være ret nydelig også smagte fantastisk :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar